Actueel

Op dit moment (febr.2017) geen onmiddellijke actualiteit.

voorzijde7AB

frogwitroodXX

 

Randwijkdrama “WITROOD!” … ‘Bijna op de plaats van bestemming rijdt mijn vader een straat in en trapt plotseling op de rem. Vijf hoofden stoten daarop naar voren. “Dit is nou het einde van de wereld!” zegt Papa … Probeert hij nu een grapje? Mijn vaders voet gaat van de rem. Voorzichtig kijkt hij naar mijn moeder die haar handen om een tasje op haar schoot omklemt. Niets laat ook maar iets zien dat op een einde lijkt, behalve een wit-rood gestreept afzethek over de weg die zomaar ophoudt. Daarachter een weilandje. Zoiets hebben wij ook in onze wijk. “Strakjes vallen we nog van de rand af!” zegt Mama snibbig. “Waar is die rand dan Mama?!” Van onrust wiebel ik op de achterbank heen en weer. Ik moet ook zo nodig…’

Met slagwerkers Eugène Flören en Fred van Duijnhoven sleept vertelster Nora van Dam je voor de duur van een zondagmiddagritje met haar familie mee ‘in de eerste Opel die ons gezin zich permitteren kon’. Naar ‘t einde van de wereld gaat het, een verraderlijk gewoon eind dat in elke randwijk achter wit-rode afzethekjes te vinden is.

Frogtime Poetry – soapy poetry from your pond. Waar tussen stadsrand en polderdorpen sloten slingeren, kwaken in het voorjaar de kikkers. Met piano, drums en één mellow talking frog geniet je in a state of amplexus mee van haar lief en leed. En wie weet, misschien gaat ze zelfs voor je dansen…

WIE is WIE?
Eugène Flören studeerde aan het Conservatorium af als uitvoerend musicus slagwerk. Hij speelde oa. in Waterland ensemble (o.l.v. Loek Dikker), I Compani, Martin van Duynhoven ensemble, ad hoc ensembles, theaterproducties en multi-disciplinaire producties.
Fred van Duijnhoven (drums) is sinds 1975 actief in de Jazz en Geïmproviseerde muziek. Naast het spelen in groepen van oa. Ed de Vos, Ig Henneman, Michiel Braam, Martin van Duynhoven en Bo van de Graaf, maakte hij drie “solo drums” CD’s met als thema ‘vogels’.
Nora van Dam studeerde aan de Toneelacademie te Maastricht. Ze doceert drama, regisseert in het semi-professionele circuit en maakt haar eigen kleine theaterproducties. Ze initieerde en speelde in multidisciplinaire projecten voor Het Blauwe Venster. Ook voor De Familie, collectief dat bij lokale projecten in de regio en in het buitenland aansluit, verwerkte ze oa. een hoorspel in keramiek vorm en exposeerde dit in Hannover, Potsdam en Nijmegen (Hortus).

Animatie Frogtime: Peter Bremer – Regie: Godfried Beumers.