Workshop mozaiek

buurtfeest

WORKSHOP mozaïek : bel 024- 3541235 (Judith)

Een workshop kan gegeven worden bij diverse gelegenheden, zoals personeels-,vrijgezellen- of familiedagen. U bepaalt zelf wanneer, waar en binnen hoeveel uur deze mozaiekworkshop plaatsvindt. U kijkt met Uw groep mensen (minimaal 4 personen) wanneer deze aktiviteit gepland kan worden. In overleg is hierin veel mogelijk.
Daarnaast is er een vaste locatie aanwezig in de Historische Tuinen te Lent, indien gewenst kan dit ook op een andere locatie.
U bepaalt zelf hoeveel tijd U vrij wilt maken voor deze aktiviteit. Binnen 3 uur kunt U een klein mozaiek maken, uitgaande dat ieder individueel werkt. Binnen deze tijd kan een dienblad, stoeptegel, spiegellijst of tafeltje gemaakt worden. In groepsverband kan bv. een (tuin)tafel, een tableau etc. gemaakt worden.
Afhankelijk van de tijd en wat er gemaakt wordt kan in samenspraak en deskundig advies gekekeken worden hoeveel tijd hiervoor nodig is. Het minimaal aantal uren is zoals eerder genoemd 3 uur tot 8 uur op een dag.
De kosten voor een dergelijke aktiviteit bedragen €,50 per uur per persoon, incl. materiaal, koffie en thee. Exclusief de huur van de ruimte.(€15,–).
Inhoud van een mozaiekworkshop.
Uitgaande dat van tevoren duidelijk doorgenomen is wat de wensen zijn van Uw groep wordt U verwelkomd met een kopje koffie/thee.
Vervolgens krijgt U de mogelijkheid om ideeen op te doen in mozaiekboeken. Daarnaast ligt er een breed scala aan kleuren tegels waar U uit kunt kiezen om Uw meegebrachte object om te toveren tot een prachtig mozaiekwerkstuk. Gedurende de workshop krijgt U uitleg m.b.t. het mozaieken, en worden de basistechnieken gedemonstreerd waarbij U zelf de mogelijkheid krijgt deze uit te proberen met professioneel gereedschap:tegels snijden, knippen, figuren leggen, rondingen maken, kleurcomposities maken, stukjes tegel bevestigen en tot slot voegen. Uiteindelijk gaat U met een zelf vervaardigd werkstuk naar huis. Bij grotere objecten zoals (tuin)tafels, tableaus etc. is het mogelijk om de afwerking door de docente uit te laten voeren.
Grootschalige projekten.
Hieronder vallen bv. buurfeesten, waarbij meer tijd wordt geinvesteerd in de voorbereidingen om deze feestelijke dag zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.
(Dit geldt overigens ook voor de eerder genoemde festiviteiten). Hierbij is het belangrijk om te weten wat de buurt wil maken, of er een thema aan verbonden zit en hoeveel tijd men voor deze aktiviteit uit wil trekken, gezien zo’n feestelijke dag vaak gepaard gaat met andere aktiviteiten.
Dit betekent dat de voorbereidingen bestaan uit het bijwonenen van vergaderingen, ideeen uitwisselen, ontwerpen uittekenen en komen tot concrete plannen om deze tot slot uit te voeren op deze feestelijke dag.