Workshop schilderen Peter Bremer

SIMG4471c

WORKSHOP Schilderen

/ Schilderwerkplaats Peter Bremer:

Duur: 2,5 uur Prijs p.p. €30, (excl.btw)
Inbegrepen zijn alle materialen, koffie, thee.
Iedere deelnemer krijgt een doekje van 30x 30 cm .
Bij een groepswerk spreken we van te voren een formaat af en eventueel thema.
We starten gewoonlijk met houtskool of potlood op papier.
Alle materialen zijn aanwezig in het ruime atelier incl. schilderschorten.
Lunch en borrel is mogelijk in cafe/ rest. ‘In de kazerne’.
Deze gezellige plek is 50 m verderop in de Krayenhoff.

Minimaal vijf personen per workshop.
Er is een maximum van 25 personen!!
In dat geval doen we de workshop met twee begeleiders.
Verder i.o.o.

Voorbeeld 1:
U wilt uw vrouw/ man, vriend of vriendin verrassen bij een feestelijke gelegenheid. U bedenkt van tevoren,eventueel samen met ons, een toepasselijk thema: in dit geval vriendschap. We zijn bijvoorbeeld met een groep van negen mensen. Na aankomst gaat eerst ieder afzonderlijk aan het werk met het thema.De opdrachtregels zijn bijvoorbeeld : aan wat voor voorwerp denk je bij vriendschap of :wat zou je een vriend of vriendin meegeven als die op reis zou gaan. Uiteindelijk worden de gemaakte afbeeldingen verkleind en samen met ons op een doek geschilderd waarop wij al een voorontwerp gemaakt hebben. In praktijk is twee uur aan de korte kant, maar maximaal is 2,5 uur voldoende.
Stel je begint om 16.00, dan kun je aansluitend een tafel in een restaurant bestellen. Zo is restaurant “In de Kazerne” 50 m verderop in hetzelfde gebouw : de Krayenhoff, waar ook het schilderen plaatsvindt.

Voorbeeld 2:
U gaat trouwen en besluit na het officiële gedeelte met iedereen s’middags anderhalf uur iets gezamelijks creatiefs te doen. Daar komt nog bij dat U het leuk vindt om als aandenken aan deze dag een schilderij te hebben met wat creatiefs van iedereen erop. U neemt contact met ons op en omdat U de kleur paars mooi vindt in de slaapkamer, maken wij samen met U een voorontwerp.
De compositie is dus al klaar om ingevuld te worden en hebben we s’middags alle tijd voor een leuk programma. Stel U hebt dertig mensen uitgenodigd. Wij gaan dan U begeleiden in een opsplitsing van twee groepen van vijftien. U hebt besloten dat het thema “houden van”zal zijn en daarmee gaan de twee groepen aan de slag. Bij groep een staan bijvoorbeeld de schilderezels in een kring en om de vijf minuten wordt opgeschoven om in het werkje van de buurman/ vrouw verder te gaan. Bij groep twee worden paren gevormd waarbij men achter elkaar gaat staan. De achterste persoon tekent dan met de vinger iets op de rug van de voorste, die dat dan op papier met houtskool of verf laat zien. Na een half uur wisselen de groepen. Uiteindelijk wordt alles naast elkaar gelegd en besproken en gaan we over tot het bewerken van het grote schilderij.
U ziet het : een vol programma maar mogelijk binnen twee à drie uur. Plezier verzekerd !